- Klasik Masai yerlilerinin ateş yakma tekniğidir. Köz elde edilerek kuru otlar tutuşturulur. Ateş yakmak için değil köz oluşturmak için bu işlemi yaptığınızı unutmayın. Oluşan közü kava atın.
2. Magnezyum Çubuğu veya kibritle ateş yakma tekniği, Çok Sıradan 🙁 Kalemtraş ile küçük tutuşabilen odun parçası yapmak mümkün.
3. Pil ile Ateş başlatma: Bir dolu pil ile sakız kağıdına ihtiyacınız vardır.Gerisini + ve – ye bırakın.
4. Limon, çivi (raptiye) ve tel yardımı ile ateş yakmak. Telefon Şarjı bile mümkün. Woovvv.
5. Su şişelerini veya Pet şişesini büyüteç mantığı ile kullanarak ateş yakmak. Ancak deneyimlerimle torbaya idrarınızı koyduğunuzda; sudan daha parlak bir büyüteç elde edeceksiniz. 🙂 idrarla ateş yakmayı da ilk kez duyuyorum demeyin. Wikingler ağaç kabuklarından topladıkları fungus mantarları idrarları ile kaynatıp kurutdukların da kuruyan mantarların harika bir ateş başlatma malzemesi olduğunu keşfetmişlerdi. Bunu uzun deniz yolcuklukların da kullanıyorlardı. İdrar içindeki sodyum nidrat ateş yakmayı kolaylaştırıyordu.
6. Bulaşık Teli ve 9V Pil ile ateş yakmak. Sadece 9 voltluk pildeki + ve – uçları bulaşık teline değdirmeniz yeterli.
7. Kimyevi maddelerle: Yanınızda bulunan kimyevi maddeler ile ateş yakmanıza yardımcı olur. Bunlar Dudak kremleri, Kolonya, Alkol, Aseton (sülfürük asit), (Gliserin+K2MnO4 (Potasyum Manganat)), (Şeker+Potasyum Manganat) olarak sayabiliriz.
8. Çakmaktaşı, Kumaş Parçası ve Metalin sürtünmesi ile ateş yakmak. Çok eski bir tekniktir.
9. Kuş Tüyü sopası ile karda veya ıslak yağmurlu ortamlarda ateş yakmak mümkün.
10. Bu teknik bende saklı kalsın. Hepsini söylersek tadı kaçar. :))
Dumansız Ateş ( Dakota Fire) Siu yerlilerinin kullandığı bu ateş tekniği, az duman çıkarır ve yüksek verimlidir. Rüzgarın yönü önemlidir. Askı aparatı kurmak çok daha kolaydır. İşiniz bitince üstünü örtüp, üzerinde yatarak, sıcak kalabilirsiniz.